Beadloom

19-07-2014 09:32

Wij gaan Beadloom maken omdat het erg makkelijk is maar je er toch supermooie dingen mee kan maken. Je hebt er weining voor nodig. We hebben het gevonden op YouTube. Laten we gaan beginnen!

Wij gebruiken:

  • Een stevige schoenendoos
  • Een mesje
  • Een stevig touw, dat niet te dik is!
  • Kralen
  • Een naald
  • Garen of draad
  • Als het kan, ook tape

We maken met een mesje een paar sneetjes in de doos aan beide kanten. Ze staan tegenover elkaar en er zit ongeveer 3 mm tussen elk sneetje. Het aantal sneetjes is het aantal kralen die je per rij wil gebruiken. Dus als je een armband wil maken van 4 kralen breed, maak je 5 sneetjes aan beide kanten! Als je een patroon hebt, kan je zien hoeveel kralen je per rij moet hebben.

Voorbeelden:

We spannen stevige touwtjes in de sneetjes en maken ze vast met tape, maar dat laatste hoeft niet per sé, als ze goed vast zitten. We knopen aan het begin van het eerste touwtje een lang stuk draad, met aan de andere kant een naald. We rijgen er kralen aan en halen de naald onder alle touwjes door. We laten de kralen van de naald af glijden op het draad en  zorgen dat elk kraaltje tussen 2 touwtjes zit. Dit doen we totdat we vinden dat de armband lang genoeg is. Dan gaan we met de naald weer helemaal terug door de kralen heen naar het begin. Let op, als je dat doet, pak dan de 1 na laatste rij, niet de laatste, want dan valt die eraf. Dus door de naald door dezelfde rij terug te doen, gaat het eraf en kan je een fout herstellen. Als we klaar zijn, halen we de armband dan van de doos af en leggen we aan beide einden een knoopje. Verschillende sluitinkjes zijn mogelijk!

Hieronder nog even een plaatje ervan:

Tips:

  1. Verzin je eigen patronen! Wees creatief, kies iets dat met je hobby's te maken heeft enz...
  2. Probeer bijvoorbeeld je naam er op te zetten!
  3. Maak 2 hele brede, naai ze aan elkaar en je hebt een klein tasje!