Meringues

05-11-2014 17:21

Heey allemaal

Vandaag hebben we meringues gemaakt, oftewel schuimpjes. Ze zijn erg makkelijk te maken en je kan er veel mee experimenteren!

Nodig:

  • ± 3 eieren
  • 50 gram suiker per ei
  • (kleurstof, smaakstof etc, als je wil)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Scheid de eieren goed en doe het eiwit in een grote kom. Zorg dat er echt geen vette dingen of eigeel bij komt, anders gaat het niet schuimen! Vraag desnoods hulp van een volwassene.
  3. Klop de eieren op totdat ze ongeveer 8 keer hun officiële ruimte innemen en egaal wit schuim zijn geworden.
  4. Schep nu, terwijl je verder klopt, lepel voor lepel de suiker in de kom. Mix totdat je geen korrels meer in het schuim voelt.
  5. Als je wil, kan je nu kleur of smaakstoffen toevoegen (voedselkleurstof, citroensap etc...)
  6. Leg bakpapier op een bakplaat en schep hoopjes schuim op de plaat. Doe de plaat in de oven.
  7. Bak de schuimpjes 40 tot 75 minuten. Bon Appetit!

Tip: serveer ze met vers fruit en/of ijs, of dip ze in gesmolten chocolade en doe er sprinkels overheen, net als kerstschuimpjes!